El ERC segueix repuntant

Enmig del procés soberanista, segueix surgiendo amb molt esforç l’Esquerra Republicana de Catalunya, presidida per Oriol Junqueras, que manté les seves forces, i que es compromet a celebrar en aquests moments les eleccions autonòmiques, el independentisme (ERC juntament amb PDECat i CUP) obtendría el 44,3%, dos punts per sota de les eleccions de 2015, tot això, malgrat la gairebé desaparició dels Convergents i el sotmès de les CUP.

 

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha convertit en l’elecció preferida si es facin eleccions electorals autonòmiques en aquesta data, però cal recordar que ERC va pactar Convergència per al Juntes pel Sí i això va impulsar a aconseguir bons resultats (44,4%). , però que avui en dia s’ha vist reduït per certes variacions dins dels seus fils, que van portar-los a baixar els percentatges tan dràsticament.

Si hipotèticament hi haguessin eleccions a l’actualitat, només es donarien com a resultats uns dècimes als resultats actuals, és per això que ERC ha descartado una nova possible unió, on l’Esquerra sortiria guanyadora en qualsevol comissió, però independentista de la sobirania ressentirà, ja que un dels Els factors serien el retroceso que ha vingut sofrint la Candidatura d’Unitat Popular que tenen 3 punts percentuals menys que els obtinguts en 2015.

 

Estratègicament, els partits de esquerra, defensors de la independència de Catalunya, han de mantenir els seus ideals per aconseguir la molt esperada separació catalana d’Espanya. Per ara, hem vist com alguns partits s’afiancen cada vegada més com és el cas de l’Esquerra Republicana de Catalunya, que en unió amb la CUP i PDECat (antiga Convergència) només es mantindrien per sota dels gairebé 3 punts en comparació de les eleccions de 2015.

En 2003, es va posar fi a l’època “pujolista”, gràcies a la unió entre l’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit dels Socialistes per Catalunya (PSC) i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA ), qui ha fet tot el recorregut per combatre la independència catalana.

Aquesta és l’hora on el poble de Catalunya exerceix el dret a la lliure determinació i decideix que si vol constituir-se en un nou Estat d’Europa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*