Atentat a Visperas de Eleccions

La nit del 13 de novembre de 2015, la ciutat de París va ser víctima d’una sèrie d’atemptats terroristes que van deixar un total de 137 persones morts i 415 morts. En el teatre Baraclan hi va haver un tiroteig amb més de 100 homenatjos, de la mateixa manera va succeir en un restaurant (Petit Cambodge) on va haver-hi un baldo lamentable de 4 persones mortes.

Per aquesta data, el president Hollande va declarar l’Estat d’Emergència, i mesos després va assegurar que tal mesura seria aixecada una conclusió del Tour de França, però al juliol es va dur a terme un altre atemptat que deixava 86 persones desaparegudes, això va portar que l’Estat d’Emergència Es prolongaria fins a finals de 2017.

Recentment, en el bulevard dels Campos Elíseos, va tenir lloc un atemptat contra les forces policials que es van apostar en aquest lloc, deixant com a sou un mort i dos ferits. Tot va ocórrer quan un home de 39 anys, que portava per nom Karim Cheurfi, de nacionalitat francesa, atenta contra les forces policials.

Segons les investigacions, Cheurfi va estacionar el vehicle on es va traslladar just al costat de la camioneta on estaven els policies, es baixa del carro i es disposa a obrir foc contra els agents, matant a un d’ells i ferint als altres dos. Quan Karim es disposava a emprendre la fugida, els agents van respondre el foc, deixant-ho greument ferit, per després morir en el lloc.

La policia va poder constatar que es tractava d’un home obsessionat amb les radicals idees islamistes, i que en diverses ocasions va ser capturat per intentar matar a agents policíacs, però va ser posat en llibertat per no aconseguir suficients proves per imputar-ho.

La Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI), tenia baix enquesta però alhora no constituïa un perill per a la seguretat de l’Estat, fins que el dijous va cometre el que moltes vegades havia intentat, matar policies. Karim Cheurfi era un home sense ofici, qui comptava amb un ampli expedient policial i en la majoria dels casos va ser intentant assassinar sobre tot a polítiques.

El vehicle que usà Karim, va ser inspectat exhaustivament per la policia, on van poder trobar una escopeta i diversos ganivets. Tot això va portar a que es realitzessin redades al barri on vivia l’atacant, al moment hi ha diversos detinguts als quals s’associa amb el delinqüent.

Per ara, les investigacions han demostrat que Karim Cheurfi, era un simpatitzant de l’Estat Islàmic. Aquestes afirmacions, van ser donades una vegada que van trobar al costat del cos de Karim una nota on declarava la seva simpatia amb el grup terrorista. I per les declaracions de l’agència Amaq, un grup amb afinitat al grup yihadista radical, que s’han adjudicat el fet, i identifiquen a Karim com Abu Yusuf al-Baljiki.

Aquest acte terrorista pot tenir el seu efecte en la decisió de les eleccions presidencials que es duran a terme al país francès, ja que a dia d’avui, una part dels francesos encara no ha decidit per qui votar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*