La economia catalana segueix pujant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la seva presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya l’any 2016, mostra com l’economia catalana es mantingué forta i això a pesar de les dificultats externes i internes, on les dades de l’economia en termes de PIB o de la taxa d’aturats són molt millors que la mitjana espanyola.

Per la seva banda, Michel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​ha mostrat recentment que l’economia catalana continua comportant-se millor del que va acabar el 2016, mostrant un creixement estable, amb el mateix increment del PIB.

L’economia catalana continua en creixement

El 2016 el creixement de l’economia de Catalunya va ser del 3,5%, una títima superior a la registrada l’any anterior, tres dècimes per sobre de la mitjana espanyola, igual que de la mitjana europea (1,8% a la zona euro). Tot això es deu bàsicament al sector industrial que, va assolir el 5,2% en comparació a anys anteriors, a pesar de la petita ralentització en el darrer trimestre.

El sector de la construcció, té dos anys que segueix mantenint el creixement, i en aquesta oportunitat va registrar un augment del 3,7%. El turisme, per la seva banda, va mostrar una solidesa en el turisme estranger a Catalunya, que gràcies a la gran afluència va augmentar un 4%, de manera que la branca hotelera va tenir un creixement de pernoctacions estrangeres del 6,9% i 5,6 provinents dels estats espanyols.

L’Institut d’Estadístics de Catalunya (IDESCat), que són els encarregats de proveir les estadístiques rellevants, difereixen un poc amb l’Autoritat Fiscal Independent (AIReF), ja que aquests han estimat que Catalunya només va créixer econòmicament un 3,3%, a això ells avalen que el creixement més precís es va situar dos dècimes per sobre (3,5%) dels que mostra AIReF.

Per als pròxims anys, es preveu una inversió de gairebé 4 mil milions d’euros per part del govern espanyol, que ha promès invertir a la xarxa catalana de Rodalies. El president Mariano Rajoy es va comprometre a que el pla d’inversió a Catalunya es durà a terme de manera viable i verificable. De la mateixa manera, Rajoy va manifestar l’intenció de treballar amb cada una de les administracions, inclosa la Generalitat que està presidida per Carles Puigdemont, que segueix la seva lluita d’independència.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*