Govern Catalunya – PDECat y ERC firman compromís

En els últims dies, els partits que formen part del Govern, l’ERC i el PDECat, han estat vivint certes turbulències que els han portat a tenir innegables indiferències, la qual cosa ha aixecat sensacions de que el referèndum per la llibertat de Catalunya s’ha de resoldre, primerament, moltes discrepàncies entre ambdues parts perquè tot comenci a marxar.

A Marta Pascal, líder del PDECat, vau fer fer un anomenat perquè cada una de les parts tingués la responsabilitat de treballar junts, per guanyar la majoria i que la consulta fos favorable a la independència, a la qual va afegir que el PDECat i el ERC ha de fer possible el referèndum.

De la mateixa manera, Jordi Cuixart, líder d’Omnium Cultural, va expressar que ERC i PDECat han de tenir molta discreció, però sobre tot, sentit d’estat, perquè es pugui puntualitzar els preparatius necessaris per a la consulta.

Recentment, després de tots els inconvenients suscitats entre els dos partits, es va dur a terme al Pati dels Tarongers del Palau un acte en el qual va participar el president de la Generalitat Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i part dels membres del Govern on es va signar un Acta amb l’objectiu de comprometre’s a organitzar, convocar i celebrar el tan esperat referèndum per la Independència de Catalunya.

La proclamació va ser signada pel president, vicepresident, consellers, secretari del Govern, i Laura Borras qui és la directora de l’institució de la Llistes Catalanes, on va expressar sobre alguns conflictes històrics com el Decret de la Nova Planta, la dictadura francesa, però el punt fort va ser la falta de respecte a la democràcia catalana que ha tingut l’estat espanyol.

Junqueras ha manifestat que dins de la governació ha de imperar la unió, i que s’ha de tenir la tasca de lluitar per organitzar la consulta al poble català, on cada membre de l’executiu es compromet a fer el que correspon a cada persona.

Al moment de l’intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont va deixar clar que no ho fem a dos o quatre mans, ja que són moltes les persones que estaran a càrrec per organitzar, convocar i celebrar el referèndum, que s’han compromès a lluitar com un mateix cos.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*