Catalunya Independent

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), ha realitzat algunes enquestes on s’han arrocat dades que demostren que la majoria dels catalans estan en contra de la independència. Un dels més recents resultats, on se li preguntava a la persona:

¿Vol que Catalunya sigui un estat independent?

ha revelat que el 48,5% de Catalunya no desitja dicha independència, contra el 44,3% que ha declarat que sí vol la independència de Catalunya de la Monarquia d’Espanya.

A pesar dels resultats, el CUP segueix apostant perquè Catalunya s’ha de independitzar d’Espanya, ja que quant a l’econòmic i històric s’ha demostrat que Catalunya és una nació sobirana, compta amb la seva pròpia llengua, la seva pròpia cultura i se Cal tenir en compte que Catalunya difícilment arribarà a aconseguir la seva plenitud en l’econòmic, en el social i molt menys cultural.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, segueix en mans de lluita a favor de la independència i recentment ha llançat tres preguntes que possiblement estiguin en el referèndum, «¿Vol que Catalunya sigui un Estat independent?», «¿? Vol que Catalunya sigui una república independent ?, «¿Vols que Catalunya continuï formant part d’Espanya?». Puigdemont, continua insistiendo a convocar aquest referèndum abans de setembre d’aquest any, malgrat la suspensió de TC.

La Generalitat estava esperant que l’Estat espanyol arribés a un acord amb la Generalitat sobre si es fa o no el referèndum, però el Tribunal Constitucional (TC) ja ha dictaminat la suspensió de les partides que havia proposat el pressupost de Catalunya que pretenia cobrir alguns Asuntos concernientes a la celebració del referèndum a què l’Estat va cridar il·legal, ja que el pressupost que va presentar Catalunya va veure la distribució de competències que hi ha entre l’Estat i les comunitats autònomes, tal com estan marcades a la Constitució.

A més, l’Estat ha sol·licitat que la decisió sigui notificada a les altes càrregues de la Generalitat, perquè els funcionaris siguin informats personalment de les decisions preses pel TC, de manera que en cas d’entrar en desobediència a la constitució, no es pot al·legar el desconocimiento de la decisió.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*