Setmana Santa a Catalunya

La Setmana Santa és una de les tradicions més arraigades a cada espanyol, on en procés de processions fan el seu respectiu recorregut a cada ciutat d’Espanya, tot i que varia segons la regió on es viu aquest moment, per la seva part, Catalunya compta amb unes tradicions molt arraigades com son les tradicions de: Las Palmas i Palmones (Domingo de Ramos), Mona de Pascua (dimarts de Pasqua), Festes de Sant Josep Oriol, Bacalao, la estrella gastronòmica, El Silenci de Badalona, ​​la ‘Dansa de la Mort’ de Verges i laica 15 + 1 de L’Hospitalet, entre els actes més populars entre altres més.

Els espanyols en aquesta Setmana Santa ja han planejat els llocs als quals visitaran, tenint com a llocs d’interès Catalunya, Madrid, Andalusia, Múrcia i la Comunitat Valenciana.

A Catalunya, el sector turístic es prepara per a aquests dies, on ja estan gairebé abarrotades tots els hotels i on ja s’han generat més de 25.900 llocs de treball sent la regió que més ha concebut ocupacions a tota Espanya, seguida de Madrid que ha sobrepassat els 19.000 llocs de treball, encara que en percentatge incremental es tracta, ja que Castella i Lleó registra el major increment en contractacions, tenint un augment significatiu del 15% i Extremadura és la regió que menys generacions d’ocupació en aquest període.

A Catalunya passen els 77.000 places hoteleres, que per als dies del 13 al 17 d’abril ja té 66.000 places ocupades, cosa que dóna com 88% d’hotels ocupats, on molts ja tenen cartells que diuen “No hi ha habitacions disponibles”.

El sector turístic ha anat en creixement a la municipalitat, tenint millors xifres que les d’anys anteriors, situant-los com la regió preferida el turista. Amb aquestes dades es augura que el sector turístic sent un dels grans generadors d’ocupació a Catalunya.

La signatura especialitzada en Recursos Humans a Espanya, Adecco, ha mostrat un informe on indica que per la data, l’increment es fa molt notable a l’hostaleria, restaurants i aeroports. I quant a llocs de treball, en la demanda de perfils prevalecen els camarers, cuiners, recepcionistes, ajudants de cuina, comercials, operaris, azafats de terra, entre uns altres.

Ya Catalunya es troba preparada per a la Setmana Santa, on es realitzen més de 135 activitats entre via crucis, processons, desfilades, i set versions teatrals de La Passió de Crist cada una de les altres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*